Speulderbos

Ons verblijf ligt vlak bij de ingang van het Speulderbos. Wist je dat dit het oudste bos van Nederland is? Met 300 hectare kun je er eindeloos wandelen en fietsen. Direct aan het begin kun je al wandelen over de duinen, waardoor je een mooi uitzicht hebt op dit bijzondere bos met zijn grillige bomen.

De heidevelden van Houtdorperveld

Op 1200 meter van het verblijf is de ingang van het Houtdorperveld. Schitterende heidevelden met mooie vergezichten, waar je heerlijk kunt genieten van een stevige wandeling of mountainbiken.

Klimbos & zandsculpturen

Voor de jonge waaghalzen is er natuurlijk het klimbos in Garderen en van april tot november kun je enorme en prachtige zandsculpturen bewonderen bij Europa’s grootste zandsculpturenfestijn.

Dagje uit

Garderen is ook een prima uitvalsbasis voor leuke uitjes in de omgeving zoals de Apenheul en Julianatoren in Apeldoorn. Bosbad Putten een zwemoase die garant staat voor urenlang waterplezier en genot. Harderwijk en Amersfoort om te shoppen en natuurlijk Park de Hoge Veluwe met museum Kröller-Müller.

Centrum

Het gezellige centrum van Garderen telt twee kleine supermarkten, twee slagers, een bakker, een bloemenzaak, VVV, kapper, benzinestation, twee cafetaria’s en een heel goed en modern chinees restaurant. En niet te vergeten dé ijssalon van de regio: de IJstijd. Bij de Veluwe specialist kun je bovendien allerlei vervoersmiddelen huren om de omgeving te verkennen.

Meer weten?

Heb je een vraag over activiteiten in de omgeving? Neem dan contact met ons op!

Contact

De omgeving van Alpacadroom